четвъртък, 28 юни 2018 г.

Къде е Мирът?

"А според както е писано /преди/:Каквото око не е видяло и ухо не е чуло,и на човешко сърце не е идвало,всичко това е приготвил Бог за тези,които Го обичат"
А на нас/тези,които обичат Бога/Бог откри/Въпрос:Кога?Отговор:Сега!/това чрез Духа........... А ние получихме не духа на света,а Духа,Който е от Бога,за да познаем това,което Бог е благоволил да ни ПОДАРИ/сега/-1Коринтяни 2:9-12


"....и всяка ваша грижа ВЪЗЛОЖЕТЕ на Него,защото Той се грижи за вас /т.е.-Той не започва да се грижи за нас-хората-когато ние започнем да възлагаме грижите си на Него.Той се грижи за нас постоянно-както водата я има не само,когато сме жадни.Нея просто я има./-1Послание на Петър 5:7





Жената не знаеше какво да направи.Изведнъж се смути,обърка се ,разгневи се.Видя се ,че изгуби ориентация.Започна да диша така тежко и бързо,че се замислих "дали пък няма да получи сърдечен удар..."
И това всичко само защото дърводелецът и съобщи,че няма да има възможността да и изработи кухненските шкафове,понеже машините спрели,а пък той трябвало да отива на море и се отказва защото виждал невъзможно изпълнението в срока,който тя си бе наумила и поставила.
Беше възрастна/на 65год./и вдовица.Имаше двама сина-единият на 33год.,който работеше,а другият на 40год. и беше безработен/това и много му тежеше/,което му даваше свободно време да и помага в ремонта на къщата. Преди две години и бях направил банята-сега ме извика за кухнята,хола и коридора.Беше човек-работохолик.Не се спираше. Все вършеше нещо в невероятна забързаност-и физическа,и психическа. Изработваше си планове,поставяше си главозамайващи цели,които всъщност бяха невъзможни,поне що се отнасяше до ремонта.Просто технологично нямаше никакви шансове да се изпълнят детайлите до наумилата си си дата.
И така: Когато чу новината жената рухна разочарована от неосъществената си цел и провалилия и се план. Започна да пита отказалото се момче да и препоръча някой друг,който да и изработи кухненското обзавеждане. Надеждата напираше,когато той се обади до негов познат,обаче бързо угасна като се разбра,че няма да може,понеже бил зает.
Отново се настани паниката и тревожността.В крайна сметка дърводелецът я насочи към близкото село,където имало такава фирма,и си замина. Опитах се да я утеша,като и казвах,че Господ ще промисли и да се успокои,но резултатът бе такъв,какъвто би бил,ако Елиав трябваше да излиза срещу Голиат.
Преди два дена и бяха сменили вътрешните врати,а този ден се очакваше да дойде изпълнителят,за да регулира някои от пантите и бравите,само че не се знаеше по кое време.
С характерната си забързаност клиентката се обърна към синът си да тръгват веднага с колата към селото.Не бяха минали още две минути ,а те вече пресичаха двора от къщата към пътя. Беше лято и прозорците в стаята където работех бяха отворени. Така още преди да излязат от дворната врата се чу бръмчащ мотор на кола,която спря отвън.Чу се и отварянето на двете врати/на колата и дворната/.След това се започна разговор и така жената със синът си, и мъжът за вратите/от дошлата кола/влязоха в стаята.
Разбира се думите и бяха за това как дърводелецът си тръгнал,как я е оставил и как не знаела какво да прави,и че тъкмо тръгвала за близкото село за което и бе казано да издирва фирмата.През цялото време мълчах и наблюдавах развиващите се събития.А и какво друго можех да правя след като аз и бях препоръчал тръгналият си дърводелец.
- Това ли било?-каза човекът дошъл за вратите.-Спокойно,ако искаш ,аз имам познат,който се занимава точно с такъв бизнес и мога да му се обадя?
Дали иска? И още как.
Разговорът трая около две минути.След половин час майсторът /казваше се Христо/дойде ,а след още една седмица шкафовете и бяха готови и монтирани по най-добрия начин.
Не само това:
След три месеца Христо /с когото вече се познавахме/на самият мен даде идея за разположение на спално обзавеждане,изработи го и го монтира в готовата празна спалня,за която нямах нито идея,нито виждане как да бъде наредена.
Жената си остана същата до края на ремонта въпреки многото други Божий намеси,които не са описани тук,а и бяха сочени.
Безработният и син започна работа една седмица преди да приключа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар